Minihusen FAQ

Minihusen FAQ

Nej, frakten skulle bli så svår att genomföra då. Vi skickar Funkis med Loft i delar färdiga att montera. Efter mottagen betalning mailar vi också en utförlig monteringsanvisning samt plintskiss så att du i lugn och ro kan förbereda dig på stugans ankomst.

Sommaren är vår högsäsong och då producerar vi lekstugor löpande. I normalfallet kan du därför då få din lekstuga skickad inom dagar efter vi har mottagit din betalning. Dock kan det vissa veckor vara högtryck på beställningarna, och då kan vi ha en väntetid på 2-3 veckor. Självklart hanterar vi alla beställningar i turordning och anstränger oss för att barnen inte ska behöva vänta på sitt nya hus. Vi vet hur efterlängtat det är.

Priset på våra lekstugor inkluderar fraktavgiften, oavsett om du beställer från till exempel sydligaste Sverige eller nordligaste Norge. Det tillkommer inga extra avgifter (med undantag för för våra norska kunder som betalar momsen vid leverans) för att få lekstugan skickad hem till dig, förutsatt att du beställer till en adress i Sverige, Norge, Finland eller Danmark. För fraktkostnad av Funkis med Loft till övriga länder, kontakta info@minihusen.se för en offert.

Om du är en norsk kund kommer du att få en faktura utan moms. När du mottar leveransen betalar du därför norsk moms (25%) på det totala fakturabeloppet direkt till fraktbolaget. Inga andra avgifter tillkommer för att ta in stugan i Norge.

Inner/yttermåtten på stugan när den är uppmonterad är som följer:

• Golvytan är 4,3 kvm totalt. Och invändigt, dvs utan farstukvisten, är den 3,8 kvm.
• Måtten på ”lagerdörren” på husets sida är 112 cm bred och 144 cm hög.
• Under loftet är takhöjden är 1,4 meter.
• Övrig takhöjd är mellan 2 meter (lägsta) till 2,4 meter (högsta).
• Entrédörren är 1,4 meter hög.
• Måtten utvändigt är 2,4 m bred, 1,8 m djup och 2,5 m hög.

Faktum är att du kan välja precis den kulör du själv vill, Funkis med Loft levereras nämligen helt omålad. Detta mycket på grund av att du ska ha möjlighet att anpassa färgvalet så nära boningshuset som möjligt. Ett tips från oss, om du bor i ett hus med putsad fasad, är att blanda ner granulat (små plastkulor) i färgen. Resultatet blir då mycket likt just en putsad finish.

Fakturan som skickas efter beställning ska betalas innan leverans kan bokas.

Ja, det gör vi. Om du är skriven i Sverige erbjuder vi följande:

Erbjudande – 859 SEK per månad i 24 månader.

Räntefritt avbetalningsköp genom vårt samarbetsavtal med Nordea Finans. Dela upp betalningen i 24 månader räntefritt,
det enda som tillkommer är en uppläggningsavgift på 295 SEK samt en aviavgift på 29 SEK per avi.

Uträkning:
19 900SEK/24 mån = 830 SEK + 29 SEK per avi = 859 SEK per månad i 24 månader.

Tillkommer gör uppläggningsavgiften på 295 SEK och det är en engångskostnad. Enklare kan det inte bli.

Gäller enbart kunder skrivna i Sverige, du måste lämna ditt svenska personnummer vid beställningstillfället, och sedvanlig
kreditprövning utförs.

OSB

Materialet vi har valt kallas OSB (bilden) och är mycket stadigt. Det är en träfiberskiva med mycket stora spån som
i ytskikten läggs orienterat i skivans längdriktning och därefter vinkelrätt i nästa skikt och så vidare. Ett tips kan vara att ta dig till en byggmarknad och kika på just OSB för att få in känslan hur det blir som minihus och sen med färg på.
Till delarna som blir monterade mot marken har vi valt impregnerat virke för att säkerställa att det inte kryper in fukt i bottenplattan vintertid.

Stommen för Funkis med Loft är densamma som för ett normalt trähus, en regelkonstruktion av minst 34x70 mm. Taket är av klassisk råspont, och hela grunden är tillverkad av tryckimpregnerad syll för att säkerställa att det inte kryper in fukt i bottenplattan vintertid.

Alla fönster på vår lekstuga är gjorda av splitterfritt plexiglas, så kallad "mjuk plexi" och de rektangulära fönstren
har även integrerade droppbleck.

Generellt är Funkis med Loft byggd med kvalitetsmaterial och i en mycket gedigen konstruktion. Den är gjord för att tåla väder och vind samt eventuell omild behandling av lekfulla barn J

Vi levererar en byggsats i form av omålade moduler i ett "platt paket" till dig. Modulerna består av tak, bottenplatta och väggelement med mera, alla färdiga att montera ihop. Det platta paketet innehåller alla husdelar du behöver för att färdigställa ditt Funkis med Loft, detta med undantag från tillbehören såsom skruvar, tätningsmassa med mera.

Alla tillbehör du behöver till monteringen kan du beställa i tillbehörskitet som du hittar i vår webshop, då har du allt du behöver! Om du väljer att inte inkludera tillbehörskitet får du en lista från oss på de tillbehör du behöver införskaffa.

Du monterar själv fönstren och lägger pappen på taket. Som hjälp får du en utförlig monteringsanvisning som gör det enkelt att montera Funkis med Loft. Du väljer plats för lekstugan och förbereder minst nio avvägda plintar/plattor/lecablock eller dylikt att placera den på. Du väljer och målar också den kulör som Funkis med Loft ska ha, för att komma till sin rätt i din trädgård.

Ja. På Nybygget Arlandastad har vi ett visningshus uppbyggt i det som kallas Barnens Nybygge. Vägbeskrivning till Nybygget hittar du på deras hemsida. Passa på att ta en fika och låt barnen prova Funkis med Loft på riktigt.

Man kan montera Funkis med Loft själv, men det underlättar om man är åtminstone två personer, som kan hjälpas åt att hålla upp väggdelar och liknande vid monteringen. Plus att det är trevligare att vara fler när man fikar efter en lyckad montering.

Ja. Vi samarbetar med Rosendals snickeriverkstad AB inom StorStockholmsområdet, och de erbjuder ett antal olika alternativ, beroende på hur mycket eller lite ni vill göra själva. Här kan du läsa mer om alternativen.

MiniHusen erbjuder ett färdigt tillbehörskit för 950 SEK, du hittar det i vår webshop. Då har du allt du behöver för att montera lekstugan! 
Om man hellre vill ordna med tillbehör själv skickar vi med en lista på det vi rekommenderar att ni skaffar. Allt för att underlätta er montering.

För att beställa din egen Funkis med loft väljer du den lekstuga med ditt lands flagga på i vår webshop.

Flödet i vår webshop är som följer:
• Klicka på ”Lägg Till”, glöm inte att lägga till även Tillbehörskitet om du önskar.
• Sedan beger du dig till vår ”Kassa” genom att trycka på den länken till vänster på sidan.
• När du har kollat igenom din order och allt stämmer, trycker du på ”Registrera uppgifter” längst ner till höger.
• Fyll i din mailadress (dit skickas din faktura) telefonnummer för att fraktbolaget ska nå dig, leveransadressen, och tryck på ”Skicka registrering”. Glöm inte ditt personnummer om du är en svensk kund som vill delbetala räntefritt.
• Välj betalningssätt (avbetalning är tillgängligt enbart för svenska kunder och du måste fylla i ditt personnummer), innan du kan ”Bekräfta order”.

När vi fått in din beställning kommer du att få en faktura från oss, och så snart vi mottagit din betalning bokar vi en frakt hem till dig. Var därför noga med att fylla i alla fält i beställningsformuläret, så att fraktbolaget kan kontakta dig för att boka en tid för leverans, samt hittar hem till dig när de kommer med lekstugan.

Ja. MiniHusens snickeri, Rosendals snickeriverkstad AB, ligger i Nacka på Snickarvägen 1 G, Saltjö Boo och det går alldeles utmärkt att själv komma och hämta din Funkis med Loft där, efter vi har mottagit din betalning. Stugan väger ca 400 kg och brukar utan problem få plats på en vanlig släpkärra. Måtten på de paketerade delarna är 250 cm långt, 120 cm brett samt 90 cm högt. Vi lyfter upp paketet med truck. Ni sparar 2 500 kronor på detta alternativ.

Tveka inte att höra av dig till info@minihusen.se så hjälper vi dig!